Profesorul Marian Preda, noul rector al Universităţii din Bucureşti

Profesorul Marian Preda este noul rector al Universităţii din Bucureşti, care a obţinut 57,75% din voturile exprimate în cursul zilei de miercuri. Contracandidatul său a fost profesorul Laurenţiu Vlad. Alegerile vor fi validate săptămâna viitoare.

631 afișări
Imaginea articolului Profesorul Marian Preda, noul rector al Universităţii din Bucureşti

Profesorul Marian Preda este noul rector al Universităţii din Bucureşti

Prof. univ. dr. Marian Preda a obţinut cele mai multe voturi la alegerile pentru poziţia de rector al Universităţii Bucureşti: 637 voturi (57,75% din numărul de voturi exprimate).

Contracandidatul său, prof. univ. dr. Laurenţiu Vlad a avut 433 voturi (39,25% din numărul de voturi exprimate), potrivit site-ului Universităţii Bucureşti.

În total, au fost voturi exprimate: 1103 voturi (33 voturi au fost nule).

Alegerile vor fi validate în şedinţa Senatului de miercuri, 18 decembrie.

Marian Preda a fost decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti. De asemenea, tot în cadrul Facultăţii de Sociologie, Marian Preda a ocupat funcţia de prodecan, însă a fost şi profesor şi conducător de doctorat.

Noul rector al Universităţii din Bucureşti are 56 de ani şi are un doctorat în sociologie documentat în Cambridge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rector,
marian preda,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici