PROGNOZA METEO: Răcire accentuată a vremii, vânt şi ploi joi şi vineri. Temperaturile vor ajunge la 13-14 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo potrivit căreia vremea se va răci accentuat în zilele de joi şi vineri, devenind rece pentru această perioadă. Temperaturile vor scădea de la 27-28 de grade Celsius la 13-14 grade Celsius şi în toate judeţele ţării va ploua şi va bate vântul.

2591 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Răcire accentuată a vremii, vânt şi ploi joi şi vineri. Temperaturile vor ajunge la 13-14 grade Celsius

INFORMARE METEO: Răcire accentuată a vremii, vânt şi ploi joi şi vineri (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

"Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, în cursul zilei de joi în vestul, centrul şi nordul ţării, iar vineri şi în restul teritoriului, vremea devenind rece pentru această perioadă din an. Răcirea va fi asociată cu intensificări ale vântului şi ploi temporare", se arată în informarea transmisă, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

JOI

Vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a ţării, iar cerul va fi noros şi va ploua pe arii extinse. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde valorile termice se vor menţine peste cele normale ale datei, iar ploile vor începe din orele serii. Vor fi în special averse, izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi vor fi posibile descărcări electrice. În masivele montane înalte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica temporar în toate zonele. Temperaturile maxime vor fi de la 12...13 grade în vest până la 27...28 de grade în sud-est. Temperaturile minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în toate regiunile, vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi noaptea când va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.V

VINERI

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru ultima decadă a lunii septembrie în jumătatea de est a ţării unde, în cursul zilei, vor fi înnorări şi local va ploua. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va mai ploua slab, mai ales în zona de munte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în Moldova şi 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -2 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici