Proiect pentru sterilizarea şi microciparea gratuită a pisicilor şi câinilor cu stăpân, din Bucureşti. Iată toate detaliile

  • Un număr de 10.000 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân, vor fi microcipaţi şi sterilizaţi gratuit
  • Prevederea apare într-un proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB)
12595 afișări
Imaginea articolului Proiect pentru sterilizarea şi microciparea gratuită a pisicilor şi câinilor cu stăpân, din Bucureşti. Iată toate detaliile

Sursă foto: Profimedia

Un număr de 10.000 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân, vor fi microcipaţi şi sterilizaţi gratuit, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
 
„Se aprobă implementarea programului privind microciparea, identificarea, înregistrarea în RECS şi în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi sterilizarea unui număr de maximum 5000 de câini şi 5000 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti”, conform proiectului aflat pe lista CGMB.
 
Prin program se subvenţionează microciparea, identificarea, înregistrarea şi sterilizarea unui număr de maximum trei animale de companie (câini şi/sau pisici) pentru fiecare deţinător, aflate în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti, în limita plafonului stabilit, „după principiul primul venit-primul servit”.
 
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat în unanimitate în luna aprilie a anului 2017 Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, document strategic în care este menţionată intenţia actualei administraţii a capitalei de a depune toate eforturile pentru a avea o capitală armonioasă din punct de vedere al relaţiei om-animal, o capitală ”pet-friendly”, o capitală care pune accentul pe viaţă, o capitală în care animalele beneficiază de protecţie dar şi de bunăstare. În acest sens, sursa existenţei animalelor fără stăpân este dublă : abandonul si înmulţirea necontrolată a acestora.
 
„În privinţa abandonului de animale, acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât şi din înmulţirea animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitate există. În pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii, prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru, unul dintre motive fiind costul, dar şi lipsa de comunicare şi informare. Astfel, scopul acestui proiect de hotărâre este dublu: pe de-o parte acela de a permite sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor, dar şi de a demara o campanie puternică de comunicare în sensul conştientizării populaţiei cu privire atât la obligativitatea de a-şi steriliza animalul de companie precum şi la posibilitatea de a realiza acest lucru gratis”, potrivit Referatului de aprobare a proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici