Programul în şcolile bucureştene se desfăşoară normal. Profesorii pun notele în catalog

Programul în învăţământul bucureştean se desfăşoară normal luni, profesorii pun note în catalog, după cum susţine conducerea Inspectoratului Şcolar, liderii sindicali afirmând că au recomandat să nu fie trecute notele dar că decizia aparţine dascălilor, nefiind organizat un referendum în acest sens.

22 afișări
Imaginea articolului Programul în şcolile bucureştene se desfăşoară normal. Profesorii pun notele în catalog

Programul în şcolile bucureştene se desfăşoară normal. Profesorii pun notele în catalog (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Am recomandat să nu fie trecute notele în catalog ca o primă formă de protest, dar nu am făcut referendum în acest sens", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul Feeraţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus că probabil marţi ar putea şti câţi profesori bucureşteni nu au pus note în catalog, precizând totodată, la fel ca şi liderul FSLI, că este vorba doar de o recomandare.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că nu are informaţii legate de cazuri în care profesorii au refuzat să treacă notele în catalog.

"Vom analiza dacă profesorii respectă toate etapele prevăzute de lege pentru aceste acţiuni de protest", a precizat inspectorul general şcolar al Capitalei.

Federaţiile din educaţie au anunţat, joi, un calendar comun de proteste, anunţând că din 22 martie cadrele didactice nu vor mai trece în catalog notele şi calificativele elevilor.

În 25 martie, sindicaliştii din învăţământ vor organiza un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest care se va încheia la Ministerul Educaţiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii.

Tot în 25 martie vor fi suspendate cursurile în toate şcolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educaţiei, sindicaliştii reclamând că acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici