Programul "Marea Debarasare", vineri şi sâmbătă, în oraşe şi pe mai multe trasee rurale

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) şi câteva companii de colectare a deşeurilor organizează, vineri şi sâmbătă, o nouă ediţie a programului "Marea Debarasare", în oraşe dar şi pe mai multe trasee prin satele din 35 de judeţe urmând să circule maşini care să adune aparate vechi de la cetăţeni.

43 afișări
Imaginea articolului Programul "Marea Debarasare", vineri şi sâmbătă, în oraşe şi pe mai multe trasee rurale

Programul "Marea Debarasare", vineri şi sâmbătă, în oraşe şi pe mai multe trasee rurale (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Conform programului, şi această ediţie a campaniei, ultima din acest an, va avea o componentă de colectare la nivel rural, traseul fiind ales "în funcţie de disponibilitatea organizaţiilor colective responsabile de colectare".

Maşinile firmelor de colectare vor trece prin sate din judeţele Buzău, Iaşi, Timiş, Alba, Bistriţa Năsăud, Cluj, Vaslui, Harghita, Covasna, Mureş, Braşov, Neamţ, Ialomita, Bihor, Argeş, Hunedoara, Constanţa, Brăila, Galaţi, Maramureş, Satu Mare, Botoşani, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Ilfov, Dolj, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Teleorman, Gorj şi Mehedinţi.

"La această campanie vor participa toate oraşele din România, primăriile de sector din municipiul Bucureşti, firmele de salubritate, agenţiile regionale şi locale pentru protecţia mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cetăţenii, alături de organizaţiile colective şi colectoare, parteneri oficiali ai Ministerului Mediului şi Pădurilor în această campanie", se arată într-un comunicat de joi al MMP.

Programul "Marea Debarasare" a fost iniţiat de Ministerul Mediului în contextul în care România şi-a asumat, prin aderarea la Uniunea Europeană, obligaţia de a colecta anual patru kilograme de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice pe cap de locuitor, iar anul trecut s-a adunat doar puţin peste un sfert din această cantitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici