Programul pentru casarea maşinilor uzate, lansat în septembrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat marţi că programul pentru casarea autovehiculelor uzate va fi lansat în septembrie.

2092 afișări
Imaginea articolului Programul pentru casarea maşinilor uzate, lansat în septembrie

Astfel, începând de vineri, 23 septembrie, solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

AFM anunţă că conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic şi a Programului Rabla Plus rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Ulterior, în perioada 30 septembrie, ora 10.00-25 noiembrie, ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

AFM anunţă că este foarte important ca persoana fizică care doreşte să se înscrie în program să verifice dacă UAT-ul pe rază căruia îşi are domiciliul participă în cadrul acestui program şi să caseze şi să radieze autovehiculul uzat numai după ce se asigură că primăria localităţii pe raza căreia îşi are domiciliul participă în program.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50.000.000 de lei.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate obţine finanţare pentru cel mult 100 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie ≤ 1.000 de locuitori, 500 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 1.001 şi 5.000 de locuitori, 1.000 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.001 şi 10.000 de locuitori, 5.000 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori, 20.000 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 50.001 şi 200.000 de locuitori, 50.000 de autovehicule uzate- pentru UAT cu o populaţie ≥ 200.001 de locuitori.

În cadrul acestui program, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primeşte un stimulent în valoare de 3.000 lei, jumătate din sumă fiind suportată de AFM şi jumătate din bugetul local.

„Începând din 23 septembrie 2022 UAT-urile care doresc să participe în program îşi vor crea conturi de utilizator. Dacă au deja conturi în aplicaţie, le vor utiliza pe acelea. Apoi, din data de 30 septembrie 2022, ora 10:00, vor depune cererile de finanţare în aplicaţie. Persoanele fizice interesate trebuie să verifice dacă UAT-urile pe raza cărora domiciliază participă în program şi să nu caseze autovehiculul înainte, deoarece în program se încadrează doar autovehiculele casate şi radiate după lansarea sesiunii de înscriere”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

AFM precizează că beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 4 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici