Programul "Prima Casă 2" este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite

"Prima Casă 2" este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite, iar pentru cele care urmează să fie dezvoltate programul va fi disponibil în zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

66 afișări
Imaginea articolului Programul "Prima Casă 2" este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite

Programul "Prima Casă 2" este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite (Imagine: Mediafax Foto)

"Problemele sunt rezolvate, urmează să fie introduse într-un act normativ. Se pot acorda garanţii, prin noul program pentru case construite, urmând ca pentru cele nou construite să fie disponibil în următoarele zece zile", a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional al Creditelor pentru IMM-uri.

El a arătat că unul dintre aspecte vizează modificarea legislaţiei în care să fie introdusă şi garanţia pentru bunurile viitoare, similar creditului ipotecar.

Un alt aspect este legat de cazul în care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinţe se retrage unul dintre asociaţi.

"Noi am identificat toate problemele, am găsit soluţii, urmează acum ca acestea să fie cuprinse într-un act normativ al guvernului", a spus Şaramet.

Preşedintele FNGCIMM a menţionat că deja joi fondul va primi primele dosare de la BRD pentru varianta nouă a programului "Prima Casă" pentru achiziţia de locuinţe deja construite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici