Programul "Rabla", suplimentat pentru persoane fizice

Programul "Rabla" va fi suplimentat cu fonduri pentru încă 50.000 de maşini casate de persoanele fizice, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

93 afișări
Imaginea articolului Programul "Rabla", suplimentat pentru persoane fizice

Programul "Rabla", suplimentat pentru persoane fizice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am discutat cu premierul şi vom veni săptămâna viitoare cu o hotărâre de Guvern prin care vom suplimenta cu încă 50.000 numărul maşinilor pentru casarea cărora vom acorda vouchere. Până atunci REMAT-urile din ţară încă mai au cupoane şi încă mai pot primi la casat maşini de la persoane", a declarat Borbely.

El a spus că succesul de care se bucură programul "Rabla" în rândul proprietarilor de maşini vechi l-a determinat să aloce în 2009 încă 9.000 de cupoane destinate iniţial firmelor, având în vedere procedura mult mai greoaie prin care acestea pot face parte din program.

"Sperăm ca în acest an să batem toate recordurile în ceea ce priveşte numărul de maşini vechi casate prin programul Rabla", a adăugat Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, cele mai recente statistici ale Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) arată că dacă anul trecut au fost casate 32.327 de maşini, în primele trei săptămâni ale ediţiei din 2010 a programului Rabla au fost casate "aproape 32.000 de maşini", fiind împărţite către REMAT-uri 55.000 de bonuri valorice.

Şi premierul Emil Boc a anunţat, marţi seară, că numărul de vouchere acordate pentru casarea unui autovehicul prin intermediul programului "Rabla" va fi suplimentat, săptămâna viitoare, cu 40.000-50.000 de noi astfel de tichete.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că programul "Rabla" va primi fonduri suplimentare destinate persoanelor care doresc să-şi caseze maşinile vechi în schimbul unui voucher de 3.800 de lei, după ce tichetele alocate iniţial pentru întregul an s-au epuizat în mai puţin de o lună.

Borbely: O să avem bani pentru programul "Rabla" tot anul, cetăţenii nu trebuie să se înghesuie

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că există fonduri pentru suplimentarea programului "Rabla" până la acoperirea cererii, sfătuindu-i pe cei care doresc să-şi caseze maşina veche în schimbul cuponului să nu se înghesuie.

"Mesajul meu este simplu: avem bani. O să avem bani şi tichete tot anul, aşa că oamenii nu trebuie să se înghesuie", a declarat, miercuri, ministrul, în conferinţa de presă în timpul căreia a anunţat suplimentarea cu echivalentul pentru încă 50.000 de maşini casate a fondurilor pentru programul "Rabla" din 2010.

Borbely a admis şi existenţa unei "pieţe a voucherelor", spunând însă că acest lucru este benefic.

"A început bursa voucherelor, ceea ce este bine", a spus ministrul Mediului.

El a anunţat însă că autorităţile se gândesc să reducă termenul de valabilitate a voucherelor la un maximum de trei luni de la momentul casării maşinii vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici