Proiect de plafon la prescrierea compensatelor

Medicul de familie va avea la dispoziţie o sumă pentru prescrierea de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, altele decât cele din programele naţionale de sănătate, potrivit proiectului privind acordarea asistenţei medicale în 2009 aflat în dezbatere publică.

26 afișări
Imaginea articolului Proiect de plafon la prescrierea compensatelor

Proiect de plafon la prescrierea compensatelor (Imagine: Mediafax Foto)

În relaţiile contractuale cu Casele de asigurări de sănătate, furnizorii de servicii medicale paraclinice sunt obligaţi să verifice biletele de trimitere în ceea ce priveşte datele obligatorii pe care acestea trebuie să le cuprindă. În situaţia în care biletele de trimitere nu sunt completate cu datele obligatorii, furnizorii de servicii medicale paraclinice au dreptul să refuze efectuarea investigaţilor paraclinice recomandate prin acestea.

Casele de asigurări de sănătate nu vor deconta contravaloarea investigaţiilor medicale paraclinice dacă biletele de trimitere în baza cărora acestea au fost efectuate nu conţin datele obligatorii privind prescrierea acestora.

De asemenea, medicii din centrele de dializa private aflate în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pot elibera bilete de trimitere pentru servicii medicale ambulatorii de specialitate.

Şi spitalele vor avea la dispoziţie sume pentru prescrierea de către medici, la externarea asiguraţilor, de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu. Sumele aflate la dispoziţia unităţii sanitare se stabilesc de către Casele de asigurări de sănătate în raport cu consumul mediu pe asigurat din anul precedent, acestea fiind prevăzute pentru un an şi repartizate pe trimestre şi luni.

Serviciile medicale de medicină dentară efectuate în cabinetele de medicină dentară care se află în structura spitalului ca unităţi fără personalitate juridică nu mai sunt finanţate din fondul alocat asistenţei medicale dentare, ci de la bugetul de stat, potrivit proiectului.

De asemenea, medicii din centrele de dializă private care au contract de servicii cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pot elibera bilete de internare.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici