- Home
- Social
- BRAŞOV , (30.09.2019, 12:05)
- Laura Petrescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Proiect inedit în Braşov: Urşi hrăniţi cu drona, pentru a evita contactul cu oamenii
Un complex special de reabilitare a urşilor, unde vor fi aduse „exemplare problemă” din ţară, urmează să fie înfiinţat în judeţul Braşov. Puii urmează să fie hrăniţi cu ajutorul dronelor, iar adulţii vor primi mâncare din funicular, în aşa fel încât să fie evitat aproape total contactul cu oamenii.
395 afişări

Proiect inedit în Braşov: Urşi hrăniţi cu drona, pentru a evita contactul cu oamenii
Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt intenţionează să amenajeze, cu fonduri europene, la Braşov, un complex special de reabilitare a urşilor.
Directorul regiei, Dan Olteanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acest complex este gândit să fie amenajat pe Valea Timişului, unde ursul va putea trăi ca în condiţiile din libertate.
Complexul se va întinde pe 61,2 hectare şi va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adulţi şi 40 de pui. Aici ar urma să fie aduşi urşii condideraţi problemă şi care provin din toată ţara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Vladimir Putin, avertisment dur către liderii mondiali: „Un conflict intens ar însemna sfârșitul civilizației”
-
Studiu: Vaccinul Pfizer pare să piardă un pic de eficacitate împotriva mutaţiilor tulpinei de coronavirus găsite în Africa de Sud
-
Studiu. Care sunt cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie
-
COMENTARIU Sorin Avram: De mână cu Raluca Turcan prin România reală
„Complexul va fi împărţit în trei compartimente. Unul pentru adulţi, unul pentru femele cu pui şi unul pentru pui. Va fi şi o zonă de carantină. Ne dorim să adunăm aici urşii problemă, cei care atacă la stână, care coboară în oraş după mâncare. Încercăm. Studiul de fezabilitate este aproape gata”, a declarat Olteanu.
Potrivit acestuia, proiectul are o valoare de 1,9 milioane de euro. Inedită este metoda prin care vor fi hrăniţi urşii.
„Intenţia este să hrănim urşii astfel încât contactul cu omul să fie cât mai mic sau deloc. Astfel, am gândit două linii de funicular să ducem mâncarea adulţilor, în mai multe puncte. Pentru pui, mâncarea va fi dusă cu ajutorul dronelor”, a explicat directorul Regiei Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.
Olteanu a adăugat că acest complex ar fi gata în doi ani de la demararea lucrărilor.
La ora actuală, în Braşov sunt 102 urşi, în condiţiile în care efectivul optim este de 18. Numai anul acesta s-au născut 20 de exemplare.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




ULTIMA ORǍ
vezi mai multe