Proiect pentru construirea unei pieţe etajate la Târgu Mureş; investiţia - 2 milioane de euro

Şeful Administraţiei Pieţelor din Târgu Mureş, Vasile Filimon, a declarat, marţi, că cel mai mare proiect de investiţii al instituţiei în 2014 este construirea unei pieţe etajate, în valoare de două milioane de euro, banii provenind din fonduri europene.

238 afișări
Imaginea articolului Proiect pentru construirea unei pieţe etajate la Târgu Mureş; investiţia - 2 milioane de euro

Proiect pentru construirea unei pieţe etajate la Târgu Mureş; investiţia - 2 milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Administraţiei Pieţelor din Târgu Mureş, Vasile Filimon, a precizat că instituţia a început demersurile pentru construirea unei pieţe etajate, din bani europeni, în cartierul Dâmbu Pietros, valoarea proiectului estimată în studiul de fezabilitate, aflat în lucru, fiind de două milioane de euro.

"E primul an când vor exista bani, în exerciţiul financiar 2014-2020, bani pentru pieţe, care pot fi folosiţi. Valoarea estimată e în jur de două milioane de euro, eu sper să iasă o treabă frumoasă acolo, am câteva schiţe, le voi prezenta Adunării Generale a Acţionarilor pe care o s-o convoc la sfârşitul acestei luni. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii pe acest an, studiul de fezabilitate e în lucru", a spus Filimon.

Acesta a precizat că noua piaţă va fi construită pe terenul celei existente din cartierul respectiv, dar va fi "o piaţă nouă cap-coadă", etajată.

"O luăm de la zero, dar practic pe aceeaşi locaţie. În prima fază, am avut o discuţie, să am o parcare subterană. Mi s-a venit cu altă soluţie, în care etajul să fie pe piloni şi de jur împrejur să fie locuri de parcare, să nu mai fie nevoie să mai sap, că cine ştie ce mai descopăr şi rămân blocat ani de zile. Voi merge probabil cu parter şi unul-două nivele sus, dar pe piloni şi ieşite cele de sus, în aşa fel încât de jur împrejur să fie locuri de parcare. Cu bandă sau cu lift de marfă între nivele, pentru ca cetăţeanul să nu urce scările - şi nici vânzătorii. Deci, va fi cu nivel", a mai arătat Filimon.

Acesta a precizat că în prezent în Târgu Mureş funcţionează cinci pieţe agroalimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici