Proiect pilot în Prahova: Poliţia Locală, ajutată de 50 de voluntari să-i descopere pe cei care încalcă legea

Poliţia Locală Ploieşti va fi ajutată de 50 de voluntari să-i descopere pe cei care încalcă legea, în cadrul unui program iniţiat de Primăria Ploieşti. La înscriere, voluntarii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi vor fi selectaţi pe baza unui interviu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

311 afișări
Imaginea articolului Proiect pilot în Prahova: Poliţia Locală, ajutată de 50 de voluntari să-i descopere pe cei care încalcă legea

Proiect pilot în Prahova: Poliţia Locală, ajutată de 50 de voluntari să-i descopere pe cei care încalcă legea

Potrivit Primăriei Ploieşti, programul de voluntariat iniţiat cu sprijinul Poliţiei Locale Ploieşti, va începe de luni şi „se adresează ploieştenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanţilor Poliţiei Locale Ploieşti, în activităţile pe care aceştia le derulează în vederea menţinerii şi respectării normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”.

Pot deveni voluntari persoanele majore, fără cazier judiciar sau antecedente penale, au cetăţenia română şi domiciliul pe raza oraşului Ploieşti şi sunt cunoscute „ca având o conduită civică în comunitate”.

„Selecţia şi recrutarea voluntarilor în cadrul programului derulat de municipalitate se va face în urma unui interviu care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverinţă eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidenţă cu boli contagioase şi neuropsihice”, arată Primăria Ploieşti.

Cererile de înscriere se depun la sediul Poliţiei Locale Ploieşti.

„În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acţiona în zona de domiciliu, prin sesizarea şi transmiterea faptelor de natură contravenţională din domeniile de activitate ale Poliţiei Locale Ploieşti, prin Dispeceratul instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, precum şi prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziţia voluntarilor în acest sens”, mai precizează sursa citată.

Totodată, voluntarii îi vor însoţi pe poliţiştii locali la faţa locului, putând avea şi calitatea de martor.

De asemenea, voluntarii vor avea obligaţia de a păstra confidenţialitatea datelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici