Proiect PSD: Senatul a aprobat instituirea zilei de 10 august Ziua unităţii civice

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege iniţiat de senatorul Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unităţii civice”.

449 afișări
Imaginea articolului Proiect PSD: Senatul a aprobat instituirea zilei de 10 august Ziua unităţii civice

Proiect PSD: Senatul a aprobat instituirea zilei de 10 august Ziua unităţii civice

Proiectul prevede că autorităţile administraţiei publice şi centrale locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în veferea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile.

„Proiectul de lege privind instituirea Zilei Unităţii Civice are ca obiectiv conştinetizarea problemelor comunităţii si evidenţierea importanţei dialogilui şi înţelegerii între membrii socităţii româneşti din ţară şi diaspora”, se arată în expunerea de motive.

Raportul a fost adoptat fără amendamente, cu 49 de voturi pentru, 26 contra şi 8 „abţineri”.

Senatul este primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

La mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe incidente care s-au soldat cu zeci de răniţi.

Taguri:
civica,
10 august,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici