Proiect unic în Europa, privind sterilizarea animalelor de rasă comună din Galaţi

  • O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor începe la Galaţi.
  • Este ultima parte a unui proiect-pilot unic în Europa, care îşi propune, pe lângă sterilizarea animalelor, să contribuie la schimbarea atitudinii şi a mentalităţii generale faţă de câinii şi pisicile de rasă comună.
239 afișări
Imaginea articolului Proiect unic în Europa, privind sterilizarea animalelor de rasă comună din Galaţi

Proiect unic în Europa, privind sterilizarea animalelor de rasă comună din Galaţi

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu doi ani de organizaţia Animal Society în parteneriat cu Primăria Galaţi. Organizatorii spun că este un proiect unic în Europa care plasează Galaţiul în poziţia de model pentru alte comunităţi.

„Galaţiul a devenit în ultimii ani un model ce va fi cu siguranţă urmat şi de alte oraşe nu numai din ţară, ci şi din Europa în ce priveşte gestionarea problemei animalelor de rasă comună. Acest lucru este posibil mai ales datorită partenerilor noştri de la Animal Society, una dintre cele mai importante organizaţii europene din domeniul protecţiei animalelor”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Peste 1.800 de câini au fost sterilizaţi în cadrul campaniilor derulate până acum. Următoarea etapă a proiectului se va desfăşura în perioada 22 martie - 9 aprilie într-un spaţiu pus la dispoziţie de Primărie.

„Este ultimul an al proiectului pe care l-am început în 2019, cu sprijinul autorităţilor şi alături de comunitatea locală. Sperăm, aşadar, că gălăţenii vor profita în continuare de campaniile şi activităţile pe care le vom derula şi în acest an. Comunitatea locală este, de asemenea, invitată să se implice alături de autorităţi în pregătirea şi implementarea planului de soluţii umane şi eficiente pe care Animal Society l-a propus, astfel încât, la finalizarea acestui proiect, oraşul să poată gestiona uman şi sustenabil problema înmulţirii necontrolate şi a suprapopulaţiei animalelor de rasă comună”, a declarat Anca Tomescu, preşedintele Asociaţiei Animal Society.

Pe lângă campania de sterilizare gratuită, echipa Animal Society urmează să desfăşoare în Galaţi mai multe ateliere şi activităţi adresate comunităţii locale, ce vizează interacţiunea om-animal. Cei implicaţi în proiect îşi propun astfel să contribuie la schimbarea atitudinii şi a mentalităţii generale faţă de câinii şi pisicile de rasă comună. Proiectul demarat în 2019 mai presupune un recensământ al animalelor şi programe de informare adresate locuitorilor oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici