Proiectul de 35 de milioane de euro care i-ar scăpa pe români de copii xerox şi teancuri de dosare

Guvernul promite că de anul viitor vom merge la primărie, spital sau poliţie doar cu buletinul, dacă avem nevoie de vreun act.

550 afișări
Imaginea articolului Proiectul de 35 de milioane de euro care i-ar scăpa pe români de copii xerox şi teancuri de dosare

Proiectul de 35 de milioane de euro care i-ar scăpa pe români de copii xerox şi teancuri de dosare (Imagine: Shutterstock)

Printr-un proiect care costă 35 de milioane de euro, autorităţile vor să desfiinţeze copiile xerox şi teancurile de dosare pe care orice român trebuie să le prezinte la ghişeu, atunci când are nevoie de un document, cum ar fi certificatul de naştere, de căsătorie sau chiar cartea de identitate. Aceste acte vor fi cuprinse într-o bază de date la care vor avea acces funcţionarii statului.

Laura şi-a făcut un dosar întreg de copii după documente, însă la ghişeul Stării Civile din Sectorul 2 al Capitalei a fost întoarsă din drum:

"Trebuia să fac o copie faţî-verso, pentru că pe verso are o stemă. În rest am făcut după toate"

Ionuţ este proaspăt tătic şi a venit să rezolve problema cu înregistrarea copilului. Dar s-a lovit de un munte de acte.

"Copie după buletin, copie după certificatul de căsătorie, copie dupa certificatul de naştere, declaraţie... şi mai multe"

Citeşte continuarea materialului despre proiectul Guvernului pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici