Proiectul Hercules: Peste 8.700 de locuri disponibile la cursuri gratuite de iniţiere oferite de Agenţia Naţională pentru Sport

Peste 8.700 de locuri sunt disponibile în toată ţara la cursurile gratuite de iniţiere la 40 de discipline sportive, oferite de Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), în cadrul celei de-a patra ediţii a proiectului Hercules.

612 afișări
Imaginea articolului Proiectul Hercules: Peste 8.700 de locuri disponibile la cursuri gratuite de iniţiere oferite de Agenţia Naţională pentru Sport

Proiectul „Hercules” iniţiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022, oferă cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline, pe durata vacanţelor şcolare. A patra ediţie se va derula între 1 iulie şi 6 august 2023, la nivelul întregii ţări.

Copiii între 6 şi 14 ani din toată ţara au la dispoziţie peste 8.700 de locuri şi mai mult de 40 de discipline sportive, la cursurile gratuite de iniţiere oferite de Agenţia Naţională pentru Sport prin cele 42 de direcţii judeţene de sport. Obiectivul principal este acela de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoşi, dar şi de a-i aduce mai aproape de performanţă.

„Ne dorim să atragem copiii către sport, iar <Hercules> este un proiect care a crescut frumos şi este aşteptat şi de cei mici, şi de părinţi, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenţia Naţională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creştem baza de selecţie pentru sportul de performanţă şi ne dorim, în acelaşi timp, o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore”, a declarat Elisabeta Lipă, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Sport, care a alocat şi distribuit în acest sens către direcţiile subordonate, prin care se derulează proiectul, bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Acesta însumează, pentru actuala ediţie, aproximativ 900.000 lei.

Fiecare judeţ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane şi facilităţile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, nataţie şi nataţie dizabilităţi, judo, fotbal şi fotbal dizabilităţi, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby şi mini-rugby, box, lupte libere şi greco-romane, tir cu arcul, arte marţiale, şah, Taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitaţie, kempo, ciclism, badminton şi kendo.

„Pentru recompensarea entuziasmului şi a dorinţei de a face sport, precum şi a participării active şi dedicate la proiect, copiii primesc tricouri şi şepci inscripţionate cu logo-ul proiectului, dar şi mici surprize, precum şi diplome de recunoaştere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu Hercules”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

La aediţiile anterioare au participat 17.872 copii la nivelul întregii ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici