Proiectul privind funcţionarea teraselor din Centrul Istoric, discutat în 25 februarie în CGMB

Proiectul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric, care stabileşte regulile privind activităţile de alimentaţie publică ce se desfăşoară din 15 martie până în 15 noiembrie în această zonă, va fi discutat în şedinţa CGMB din 25 februarie.

148 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind funcţionarea teraselor din Centrul Istoric, discutat în 25 februarie în CGMB

Proiectul privind funcţionarea teraselor din Centrul Istoric, discutat în 25 februarie în CGMB

Proiectul de act normativ stabileşte o serie de reguli privind activităţile de alimentaţie publică ce se desfăşoară în perioada 15 martie - 15 noiembrie pe terasele amplasate în Centrul Istoric, "astfel încât cetăţenii să aibă acces la servicii civilizate şi de calitate şi să se creeze toate condiţiile pentru ca bucureştenii, şi nu numai, să poată participa la evenimente culturale similare celor din marile capitale europene", a precizat miercuri Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

De asemenea, regulamentul stabileşte norme în ceea ce priveşte suprafeţele teraselor, tipul de mobiler, siguranţa cetăţenilor, precum şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Primăria Capitalei a precizat că, în acord cu patronii teraselor sezoniere din Centrul Istoric, s-a stabilit ca, începând cu ora 4.00 dimineaţa, aceştia să elibereze domeniul public de mobilier pentru a facilita salubrizarea străzilor.

Primarul general Sorin Oprescu va supune aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) "Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere din perimetrul Centrului Istoric" în 25 februarie, după ce acesta a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Societatea civilă şi cetăţenii Capitalei şi-au exprimat opiniile şi au trasmis propuneri, o parte dintre acestea regăsindu-se în textul proiectului de hotărâre supus votului consilierilor generali, a precizat municipalitatea.

În 2 februarie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat cu membrii Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric despre programul de funcţionare a teraselor sezoniere, dar şi despre posibilitatea ca acestea să aibă cromatică uniformă şi mobilier adecvat specificului zonei.

Primarul Sorin Oprescu a spus atunci că doreşte ca Centrul Istoric să arate ca orice zonă turistică şi de promenadă din centrul unei capitale europene dezvoltate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici