Proiectul privind majorarea venitului minim garantat

Proiectul de act normativ prin care venitul minim garantat (VMG) ar putea fi majotar cu 8,5 la sută, începând din luna iulie, şi cu 4,5 la sută, din ianuarie anul viitor, a fost publicat, vineri, pe site-ul Ministerului Muncii.

313 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind majorarea venitului minim garantat

Proiectul privind majorarea venitului minim garantat (Imagine: Publimedia)

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat şi a Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, în vederea reglementării măsurilor speciale destinate beneficiarilor acestor legi pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creşterile prognozate de preţuri la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale.

Proiectul de act normativ prevede majorarea nivelului venitului minim garantat cu 8,5 la sută, începând cu luna iulie 2013, şi cu 4,5 la sută, începând cu ianuarie 2014.

Totodată, documentul pus în dezbatere publică mai prevede majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei de la 370 lei pentru un membru de familie la 530 lei pentru un membru de familie, cu menţinerea a două intervale de venituri 0 - 200 de lei/ persoană şi 201 - 530 lei/ persoană, dar şi a cuantumului alocaţiei cu 30 la sută, începând cu drepturile aferente lunii iulie.

Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013, au fost prevăzute măsuri tranzitorii constând în acordarea diferenţei de sume dintre nivelul stabilit anterior şi noul nivel al venitului minim garantat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici