Proiectul verde care a unit Puterea şi Opoziţia. Se va întâmpla în fiecare oraş

Deşi a ieşit de la guvernare, UDMR a acceptat să se aşeze la masă cu PNL şi cu USR pentru Centura Verde.

271 afișări
Imaginea articolului Proiectul verde care a unit Puterea şi Opoziţia. Se va întâmpla în fiecare oraş

De la stânga la dreapta, Mircea Fechet (ministrul mediului, deputat PNL, co-iniţiator al proiectului de lege), Diana Buzoianu ( deputată USR, iniţiatoare a proiectului de lege), Oana Cambera (deputată Reper, iniţiatoare a proiectului de lege), Tánczos Barna (fostul ministru al mediului, senator UDMR, co-iniţiator al proiectului de lege), Alex Găvan (fondator şi co-iniţiator al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde", platformă ce a stat la baza proiectului de lege şi care îl şi conţine), Florin Stoican (co-iniţiator al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde"), Daniel Sărdan (ambasador al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde"), Bogdan Balaniscu (secretar de stat la ministerul mediului, PSD) şi Gabi Oltean (consilier al ministrului mediului) Credit foto: Fundaţia Alex Găvan

„După votul în unanimitate de la Senat, unde toate partidele au votat proiectul nostru de lege pentru protejarea pădurilor din jurul Bucureştiului (piatra de temelie a viitoarei centuri verzi Bucureşti-Ilfov), ne-am întâlnit să agreăm calea pentru ca acest lucru să se întâmple în toamnă şi la Camera Deputaţilor, forul decizional.

De asemenea, am creionat paşii prin care toate comunităţile urbane mari din ţară să beneficieze de astfel de centuri verzi.

Platforma civică "Împreună pentru Centura Verde" aduce societatea civilă, autorităţile şi politicienii laolaltă. Pentru că poluarea şi schimbările climatice nu au culoare politică. Şi pentru ca cu toţii să alegem conştient şi asumat să fim parte din soluţie şi nu din problemă. Doar călătorim împreună cu zeci de mii de kilometri pe oră în universul nemărginit, în această fabuloasă navă cosmică numită Planeta Pământ. Ce miracol să fim parte din Spectacolul Vieţii, dragii mei.

Cu iubire, vă invităm şi pe voi alături de noi, cu mic, cu mare, #ImpreunaPentruCenturaVerde şi faceţi-vă vocea auzită pe www.centuraverde.ro/#semnează”, anunţă Alex Găvan, fondator şi co-iniţiator al platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici