Rata de promovare la BAC 2017, în Cluj: Încă două medii de 10 au fost obţinute după CONTESTAŢII

Rata de promovare la Bacalaureat a crescut, în judeţul Cluj, după contestaţii, cu aproape un procent, de la 82,75% la 83,65%, fiind înregistrate încă două medii de 10, faţă de cele nouă care au fost obţinute iniţial.

392 afișări
Imaginea articolului Rata de promovare la BAC 2017, în Cluj: Încă două medii de 10 au fost obţinute după CONTESTAŢII

Promovabilitate BAC 2017 în Cluj: Încă două medii de 10 au fost obţinute după CONTESTAŢII (Imagine: Liviu Chirita/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj transmis, luni, în urma contestaţiilor, un număr de 37 de candidaţi, iniţial respinşi, au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

“După contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Cluj a crescut la 83,65%, înainte de contestaţii fiind 82,75%. În urma contestaţiilor, un număr de 37 de candidaţi, iniţial respinşi, au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Astfel, din totalul de 4.116 prezenţi la examen, 662 de candidaţi sunt declaraţi în continuare respinşi, înainte de contestaţii fiind 699 de candidaţi respinşi”, se arată în documentul citat

Potrivit comunicatului, înainte de contestaţii erau 205 candidaţi respinşi cu medii între 5 şi 5,99, iar situaţia actuală arată că acum sunt 175 de candidaţi cu media între 5 şi 5,99.

De asemenea, celor 9 candidaţi cu media generală 10 li s-au mai adăugat 2 elevi - unul de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, iar celălalt de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca
.
Reprezentanţii ISJ Cluj au subliniat că celor 11 unităţi şcolare cu promovabilitate de sută la sută li se adaugă, în urma soluţionării contestaţiilor, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici