Proprietarul navei cu care ar fi fugit Hayssam poate părăsi România

Curtea de Apel Oradea a revocat, joi, măsura interdicţiei de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit din ţară, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

34 afișări
Imaginea articolului Proprietarul navei cu care ar fi fugit Hayssam poate părăsi România

Proprietarul navei cu care ar fi fugit Hayssam poate părăsi România (Imagine: Szilagyi Lorand/Mediafax Foto)

La termenul de joi de la Curtea de Apel Oradea în dosarul privind fuga lui Omar Hayssam, avocatul Ionel Haşotti, care îl reprezintă pe Tartoussi Mustafa, a făcut o nouă cerere de revocare a interdicţiei de a părăsi ţara pentru clientul său.

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, joi la prânz, în privinţa interdicţiei date în urmă cu patru ani în cazul omului de afaceri Mustafa Tartoussi de a părăsi ţara.

Completul de judecată a decis că aceasta nu mai este actuală, neexistând probe care să demonstreze că omul de afaceri ar avea intenţia să se sustragă procesului în care este judecat.

Judecătorul a afirmat că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 24 de ore.

Omul de afaceri Mustafa Tartoussi s-a declarat mulţumit de soluţia judecătorilor Curţii de Apel Oradea.

"De patru ani eu nu mi-am văzut copilul care s-a născut la Londra, soţia mea nu a venit în ţară şi din această cauză nici nu am putut înregistra oficial copilul în faţa autorităţilor engleze. Eu am demonstrat că sunt de bună-credinţă şi m-am prezentat la fiecare termen şi nici nu doresc să mă sustrag procesului. Sper că decizia va fi păstrată şi la Înalta Curte", a declarat Mustafa Tartoussi, la ieşirea din sala de judecată.

Un nou termen în acest proces a fost fixat pentru 3 iunie, pentru a da timp pentru a se răspunde tuturor cererilor.

Dosarul privind fuga din România a lui Omar Hayssam se judecă la Curtea de Apel Oradea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în luna mai 2009, cererea de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti, iar la termenul de joi preşedintele completului de judecată a anunţat că va solicita SRI şi DIICOT desecretizarea probelor de la dosar, în baza unei convenţii europene, pentru a putea fi consultate de toate părţile implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici