Proprietarul Palatului Ştirbei din Capitală dă în judecată MCPN, pe Hunor şi Paleologu

Proprietarul Palatului Ştirbei din Capitală a dat în judecată MCPN şi în solidar pe Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu pentru "tergiversarea ilegală" a eliberării avizului necesar introducerii spre aprobare în CGMB a PUZ-ului ce include integrarea palatului într-un complex multifuncţional.

54 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Palatului Ştirbei din Capitală dă în judecată MCPN, pe Hunor şi Paleologu

Proprietarul Palatului Ştirbei din Capitală dă în judecată MCPN, pe Hunor şi Paleologu (Imagine: www.domniulstirbey.ro)

"Absenţa unui răspuns din partea Ministerului în termenul legal de 30 de zile, urmare a plângerii prealabile formulate de proprietarul Palatului Ştirbei, l-a determinat pe acesta să cheme în instanţă Ministerul şi în solidar miniştrii responsabili Hunor şi Paleologu, în conformitate cu legislaţia în vigoare. După mai mult de un an de tergiversări ilegale, timp în care Palatul Ştirbei a continuat să se degradeze, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional neglijează să elibereze avizul pentru PUZ Complex multifuncţional Calea Victoriei nr.107, ceea ce a dus la cauzarea unui prejudiciu de peste 5,5 milioane euro până în acest moment", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii proprietarului Palatului Ştirbei, Ovidiu Popescu.

Potrivit acestora, dosarul a fost depus la Curtea de Apel Bucureşti săptămâna trecută.

"Guerilla Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional împotriva acestui proiect, care ar putea duce la valorificarea culturală a Palatului Ştirbei, dar şi la relansarea Căii Victoriei ca spaţiu esenţial pentru viaţa oraşului, este ilegală. Neînsuşirea de către Minister, dar şi de către cei doi miniştri a unui aviz favorabil dat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice în data de 24.09.2009 şi publicat pe site-ul Ministerului este cea mai evidentă ilegalitate şi sper că instanţa va face lumină în acest caz", declară Popescu.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Kelemen Hunor nu a putut fi contactat.

În schimb, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a declarat pentru MEDIAFAX că, anul trecut, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, din cadrul Ministerului Culturii, a respins proiectul privind Palatul Ştirbei din Capitală.

"Eu nu fac concesii. Fiind vorba de un monument de categoria A, decizia ministerului este suverană, nu poate fi contestată. Domnul Popescu să dea în judecată Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Mie mi se pare o comicărie povestea asta", a declarat pentru MEDIAFAX Theodor Paleologu.

Proprietarul Palatului Ştirbei din Capitală a depus, pe 20 mai, o plângere prealabilă la MCPN pentru tergiversarea ilegală a eliberării avizului necesar introducerii spre aprobare în CGMB a PUZ-ului ce include integrarea palatului într-un complex multifuncţional, cerând totodată daune de peste 5,7 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici