Propunere adoptată în comisie: Părinţii să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, marţi, în unanimitate, raport favorabil la o iniţiativă legislativă prin care se propune ca părinţii să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar.

483 afișări
Imaginea articolului Propunere adoptată în comisie: Părinţii să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar

Propunere adoptată în comisie: Părinţii să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.

Proiectul, iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa, prevede că ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar.

Potrivit propunerii legislative, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii".

"Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală. Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală", mai arată iniţiatorul.

Acesta adaugă că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

Propunerea legislativă privind declararea zilei de început de an şcolar - Zi liberă pentru părinţi va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici