Propuneri: Biletele de tratament pentru pensionari, doar în extrasezon

Modificarea prevederilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii, referitoare la biletele de tratament balnear pentru pensionari subvenţionate de stat, în sensul acordării acestora numai în extrasezon reprezintă una dintre măsurile analizate de Guvern cu sindicatele şi patronatele.

193 afișări
Imaginea articolului Propuneri: Biletele de tratament pentru pensionari, doar în extrasezon

Propuneri: Biletele de tratament pentru pensionari, doar în extrasezon (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Propunerile sunt incluse într-un document centralizat al propunerilor grupurilor de lucru pentru "Platforma comună de măsuri anticriză".

În document se face din nou referire, ca şi în urmă cu o săptămână, la propunerea ca ajustarea salariilor în sectorul bugetar să fie realizată, în anul 2009, ţinând cont numai de creşterea prognozata a preturilor de consum si va fi aplicata diferenţiat cu preponderenţă în zona salariilor mici începând cu luna aprilie 2009, pentru ca în partea a doua a anului 2009, în funcţie de creşterea economică pe primele 9 luni ale anului să se asigure o creştere salariala corespunzătoare creşterii productivităţii sociale a muncii.

La regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale şi societăţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar unic sau majoritar, precum şi filialele acestora, la care în anul 2009 se va înregistra o restrângere a volumului de activitate faţă de realizările anului 2008, fundamentarea fondului de salarii anual şi a câştigului salarial mediu brut lunar ce vor fi prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli, va reflecta numai creşterea preţurilor de consum calculată ca medie anuală 2009 faţă de 2008, corespunzător numărului mediu de personal alocat, se arată în document.

Autorităţile au format trei comisii de lucru, împreună cu sindicatele şi patronatele, care vor discuta până miercurea viitoare măsuri de relansare a economiei şi de protecţie socială, acestea urmând să fie incluse în bugetul pe 2009 pentru a combate criza financiară.

Grupurile funcţionează la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici