Protest al angajaţilor de la Centrul de Transfuzii Bucureşti din cauza reducerii salariilor

Angajaţii Centrului de Transfuzii Bucureşti au protestat, vineri dimineaţă, după ce au aflat că salariile vor fi mai mici cu 30% întrucât le-au fost tăiate sporurile de prevenţie, de periclitate şi de condiţii dificile de muncă.

21 afișări
Imaginea articolului Protest al angajaţilor de la Centrul de Transfuzii Bucureşti din cauza reducerii salariilor

Protest al angajaţilor de la Centrul de Trasfuzii Bucureşti din cauza diminuării salariilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Protestul a fost spontan şi a durat aproximativ două ore.

Directorul centrului, Doina Vuculescu, a declarat pentru MEDIAFAX că acţiunea de vineri a fost declanşată de angajaţii din unitatea sanitară din cauza reducerii salariilor şi că vor putea fi organizate şi altele similare dacă situaţia nu va fi rezolvată favorabil, "mai ales că se vorbeşte şi despre obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fără plată, ceea ce ar însemna diminuarea cu încă 15,5% a salariilor".

Acţiunea de vineri a angajaţilor Centrului de Transfuzii nu a afectat distribuţia de sânge către spitale, a spus Doina Vuculescu.

Aceasta a spus că luni va avea loc la Ministerul Sănătăţii o întâlnire privind situaţia creată prin diminuarea sporururilor. Tot luni reprezentanţii centrului vor avea şi o discuţie cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas legat de acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici