Protest al drumarilor în faţa Palatului Victoria

Peste 150 de sindicalişti din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au pichetat, joi, sediul Guvernului, fiind nemulţumiţi de anunţata restructurare a administraţiei naţionale a drumurilor publice.

2 afișări
Imaginea articolului Protest al drumarilor în faţa Palatului Victoria

Protest al drumarilor în faţa Palatului Victoria

În faţa Guvernului au venit, joi, reprezentanţi ai structurilor sindicale din Iaşi, Braşov, Constanţa, Cluj, Timişoara, Bucureşti. Protestatarii spun că i-au informat pe preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu despre situaţia din acest domeniu şi urmează a fi înştiinţaţi şi reprezentanţii Uniunii Europene, pentru că „nu se pot face reorganizări de acest fel ale companiei fără acordul UE, acord care nu există încă”, potrivit sindicaliştilor.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” din cadrul CNADNR cere conducerii companiei şi autorităţilor statului, din domeniu, să oprească procedura de contractare multianuală a activităţii de întreţinere curentă pe timp de vară şi iarnă. Sindicaliştii spun că trebuie stabilită şi aprobată o strategie completă şi coerentă în ceea ce priveşte impactul acestei proceduri asupra reţelei de drumuri naţionale din România, eficienţa utilizării fondurilor politice şi soarta celor peste 2.500 de salariaţi care urmează să-şi piardă locurile de muncă.

Consiliul de Administraţie al CNADNR a hotărât, în luna iulie, întreţinerea curentă multianuală (activitatea de vară şi de iarnă) pe perioada noiembrie 2007-2011.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici