Protest al sindicaliştilor la Târgu Mureş, unde se desfăşoară Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR

Aproximativ 50 de sindicalişti protestează, sâmbătă dimineaţă, în parcul din faţa Palatului Culturii din Târgu Mureş, unde se desfăşoară şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR.

21 afișări
Imaginea articolului Protest al sindicaliştilor la Târgu Mureş, unde se desfăşoară Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR

Protest al sindicaliştilor la Târgu Mureş, unde se desfăşoară Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie, în limbile română şi maghiară, "Aţi sacrificat români şi maghiari deopotrivă", "Ieşiţi din monstruoasa coaliţie", "Vicepremier = vicevinovat".

Participanţii la pichet strigă "Hoţii", "Ticăloşii", "Mincinoşii", "Demisia" şi cer ca vicepremierul Marko Bela să vină să discute cu ei.

Vicepremierul se afla în Palatul Culturii din Târgu Mureş, dar nu s-a întâlnit cu sindicaliştii, întrucât la ora 09.00 a început masa rotundă de mediere care precede şedinţa CRU al UDMR.

"Eu am venit la şedinţa CRU, dacă sindicaliştii au de transmis o petiţie o vom primi", a spus Marko Bela, întrebat dacă va merge să discute cu protestatarii.

La sosirea la şedinţa CRU a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, participanţii la pichetare l-au huiduit, reproşându-i că a distrus sănătatea.

Şedinţa CRU al UDMR care era programată să înceapă la ora 10.00, s-a deschis cu jumătate de oră mai târziu după adunarea unui număr suficient de membri pentru a exista cvorum.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, care conduce organizaţia maghiară din anul 1993, este aşteptat să anunţe, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali, dacă va mai candida pentru această funcţie la Congresul din februarie 2011.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de sâmbătă, convocată de Marko Bela, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, figurează tradiţionalul raport politic al preşedintelui UDMR şi adoptarea deciziilor legate de Congresul Uniunii din februarie 2011, la care vor avea loc alegeri pentru viitoarea conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici