Protest cu mesajul: "2009-să trăiţi bine, 2010-să trăiţi 25 la sută, 2011- mai trăiţi? "

Peste 50 de membri ai Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Clujean (SLIPC) protestează, joi, în faţa Prefecturii Cluj, faţă de asumarea răspunderii Guvernului pentru Legea educaţiei, ei având o pancartă pe care scrie " 2009-să trăiţi bine, 2010-să trăiţi 25 la sută, 2011- mai trăiţi?".

50 afișări
Imaginea articolului Protest cu mesajul: "2009-să trăiţi bine, 2010-să trăiţi 25 la sută, 2011- mai trăiţi? "

Protest cu mesajul: "2009-să trăiţi bine, 2010-să trăiţi 25 la sută, 2011- mai trăiţi? " (Imagine: Mihaela Cojocariu/Arhiva Mediafax Foto)

Sindicaliştii, care s-au adunat în jurul orei 12.00, fluieră sub geamurile Prefecturii şi scandează "Vrem o lege pentru noi, legea voastră e gunoi", "Jos Guvernul inuman, jos Băsescu dictator".

Ei au pancarte pe care scrie "2009 - să trăiţi bine, 2010 - să trăiţi 25 la sută, 2011- mai trăiţi?", "Profilul de competenţă al Guvernului Boc - hoţia, prostia şi megalomania".

De asemenea, protestatarii poartă o pancartă cu poza lui Băsescu în uniformă de comandant de navă pe care scrie "Cel mai mare «distrugător» al României".

Preşedintele SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat că acţiunea este îndreptată împotriva asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, în condiţiile în care sindicaliştii susţin că legea ar fi trebuit dezbăzută în Parlament, fiind una organică şi cu efecte pe termen lung asupra educaţiei.

"Nu suntem de acord cu asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, ci trebuia să aibă loc o dezbatere parlamentară. Au fost depuse la această lege peste 1.200 de amendamente, chiar şi noi am depus peste 150, iar acestea după asumare o să fi pierdute", a spus Cojocaru.

Potrivit acesteia, numărul redus de protestatari faţă de cel estimat iniţial, de 300-400 de persoane, este cauzat de "presiunile" directorilor de şcoli care nu au lăsat cadrele didactice la acţiunea de protest.

O delegaţie a SLIPC îi va înmâna un memoriu subprefectului de Cluj Vasile Cozma.

Protestul este autorizat să se desfăşoare până la ora 13.00.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca Guvernul să îşi asume, joi, răspunderea pe Legea educaţiei, deşi opoziţia a cerut amânarea acesteia până se pronunţă Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici