Protest faţă de război: Oradea refuză să găzduiască o competiţie internaţională inventată de ruşi

Oradea refuză să găzduiască Battle of The Nations 2022, o competiţie internaţională inventată de ruşi, în semn de protest faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

6002 afișări
Imaginea articolului Protest faţă de război: Oradea refuză să găzduiască o competiţie internaţională inventată de ruşi

Protest faţă de război: Oradea refuză să găzduiască o competiţie internaţională inventată de ruşi

Organizatorii din Oradea au anunţat că au decis să nu găzduiască evenimentul Battle of The Nations 2022.

„Având în vedere situaţia existentă la nivel internaţional, APTOR anunţă că Oradea nu va găzdui evenimentul BoTN, planificat a se desfăşura în luna iunie în anul 2022... Evenimentul BoTN a fost planificat iniţial să se desfăşoare în anul 2021, însă din cauza pandemiei, s-a reprogramat pentru 2022. Având în vedere contextul actual, după invazia militară a Ucrainei de către Rusia, administraţia locală, prin APTOR anunţă decizia retragerii Oradiei ca oraş gazdă şi co-organizator al acestui eveniment”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Potrivit organizatorilor, Battle of The Nations este un campionat internaţional medieval cu un istoric de peste 12 ani, care a luat naştere în Rusia. Campionatul atrage anual un număr foarte mare de participanţi străini, reprezentanţi ai echipelor naţionale, dar şi suporteri veniţi din toate colţurile lumii. Evenimentul este dedicat pasionaţilor pentru lupte medievale şi promovează patrimoniul istoric şi cultural al fiecărei ţări participante în competiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici