Protest faţă de triplarea taxei auto, în Sălaj

Reprezentanţii a 40 de firme importatoare de maşini second-hand din judeţul Sălaj au anunţat că vor organiza, joi, la Zalău, un miting de protest faţă de triplarea taxei auto.

252 afișări
Imaginea articolului Protest faţă de triplarea taxei auto, în Sălaj

Protest faţă de triplarea taxei auto, în Sălaj (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom organiza un marş, joi, în Zalău, prin care să arătăm că suntem împotriva acestei taxe. Este o taxă care nu va aduce nimic bun, iar singurul lucru pe care îl va face este să ne ducă la faliment. Vom protesta faţă de ea şi vor fi la marşul din Zalău reprezentanţii a aproximativ 40 de firme importatoare de maşini second-hand. De asemenea, vom depune şi la Prefectura Sălaj un protest scris, prin care vom cere ca această taxă abuzivă, aberantă şi ilegală să fie eliminată", a declarat, marţi, Sorin Şuteu, administratorul SC Auto Lider SRL Zalău (firmă importatoare de maşini second-hand).

Potrivit acestuia, pentru importatorii de maşini second-hand taxa auto este o "nouă lovitură", după ce criza economică a redus vânzările, iar aceste firme se confruntă deja cu probleme financiare întrucât majoritatea au până la sute de mii de euro blocaţi în investiţii.

"Aproape toţi dintre cei care importă maşini second-hand au investit banii, au adus maşini. Fiecare avem cel puţin 50.000 de euro blocaţi, iar unii avem blocaţi până la sute de mii de euro”, a spus Şuteu.

Traseul pe care vor protesta reprezentanţii celor 40 de firme sălăjene va fi Piaţa Auto - Bulevardul Mihai Viteazul - Strada Gheorghe Doja. Protestatarii vor avea pancarte şi bannere pe care vor fi înscrise mesaje împotriva taxei de înmatriculare.

Taxa pe poluarea auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei Guvernului privind modificarea taxei, iar toate persoanele care o vor achita începând de marţi vor plăti după noul sistem de calcul.

În ordonanţa de urgenţă a Guvernului, publicată luni în Monitorul Oficial (MO), nu este menţionată data de la care taxa va fi triplată, astfel că prevederile actului normativ a intrat în vigoare la momentul publicării în MO.

Ordonanţa menţionează însă că, începând din 15 decembrie, autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 de centimetri cubi (cmc) şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei pe poluare până la data de 31 decembrie 2009.

De asemenea, începând de luni, 8 decembrie, sunt exceptate de la plata taxei auto toate maşinile conforme normelor Euro 5 şi Euro 6, precum şi vehiculele electrice şi hibride.

Citeşte şi:

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Guvernul triplează taxa auto pentru toate maşinile rulate

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Taxa auto ar putea depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici