VIDEO: Zeci de români protestează la Bucureşti, în semn de solidaritate cu manifestanţii din Belarus

  • Zeci de oameni participă, duminică seara, la un protest faţă de situaţia din Belarus, în faţa Ambasadei din Bucureşti.
  • Oamenii au venit cu pancarte pe care au scris că sunt solidari cu protestele masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.
3382 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Zeci de români protestează la Bucureşti, în semn de solidaritate cu manifestanţii din Belarus

Sursa FOTO: Facebook Rezistenţa TV

Românii au venit în faţa Ambasadei Republicii Belarus din Bucureşti pentru a spune că sunt alături de poporul din Belarus care luptă, de mai multe zile, pentru câştigarea libertăţii.

Protestatarii spun că doresc, la fel ca cei din Belarus, repetarea alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate de actualul preşedinte, Lukashenko.

„Chiar dacă au fost bătuţi şi torturaţi de forţele de ordine obediente regimului, gazaţi şi fugăriţi, protestatarii din Belarus nu au renunţat la visul lor de a deveni liberi. Astăzi, dictatorul Lukashenko a adus cu autocarele oameni care să participe la un miting de susţinere, în încercarea lui disperată de a intimida şi a demonstra o falsă susţinere a poporului. Ca la manual, toţi dictatorii urmează aceleaşi tehnici de manipulare şi intimidare, evitând ceea ce este atât de evident pentru o lume întreagă: tot timpul popoarele au dărâmat dictaturile”, scriu cei de la Evoluţie în Instituţie, pe Facebook.

Scrutinul prezidenţial organizat duminica trecută în Belarus, câştigat potrivit autorităţilor de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, dar contestat puternic de opoziţie, a fost urmat de proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici