Protestatarii faţă de eutanasierea câinilor maidanezi au blocat Calea 13 Septembrie

Câteva zeci de persoane, care protestau la sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului, au blocat Calea 13 Septembrie, după ce judecătorii constituţionali au decis că legea privind câinii fără stăpân este constituţională, fiind astfel permisă şi eutanasierea.

2208 afișări
Imaginea articolului Protestatarii faţă de eutanasierea câinilor maidanezi au blocat Calea 13 Septembrie

Protestatarii faţă de eutanasierea câinilor maidanezi au blocat Calea 13 Septembrie (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

După aflarea deciziei Curţii Constituţionale, manifestanţii, care se opun eutanasierii, au început să scandeze "România nu uita, asta este crima ta!" şi au blocat circulaţia înaintând pe Calea 13 Septembrie către intrarea în Palatul Parlamentului.

Calea 13 Septembrie a fost blocată timp de aproximativ o oră, de câteva zeci de manifestanţi, circulaţia reluându-se pe sensul de mers înspre Şoseaua Panduri în urmă cu aproximativ 10 minute.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru MEDIAFAX că negociatorii au discutat cu protestatarii pentru a-i convinge să permită desfăşurarea circulaţiei şi le-au explicat că pot fi sancţionaţi pentru fapta lor.

Nerespectarea locului de desfăşurarea a unui protest constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei, în timp ce blocarea unei căi de comunicaţie constituie infracţiune, a precizat Enache, pentru aceste încălcări răspunzând în primul rând organizatorii manifestaţiei, în acest caz Asociaţia "Cuţu, cuţu".

La aflarea deciziei Curţii Constituţionale, unei protestatare i s-a făcut rău, iar majoritatea celor din primul rând erau cu ochii în lacrimi şi spuneau că se vor strânge în fiecare seară până va fi găsită altă soluţie.

Printre protestatari s-au aflat Marius Marinescu, Paula Iacob şi Corneliu Vadim Tudor.

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a declarat că CC a apreciat că sesizarea privind legea este neîntemeiată, iar legea este constituţională, pentru că s-a respectat decizia anterioară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici