Video Proteste de amploare în a treia zi consecutiv. 80.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei. Mitingul s-a încheiat fară incidente majore

Oamenii s-au strâns, joi seara, în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta în a treia zi consecutiv, fiind nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. Numărul maxim de protestari a ajuns la 80.000.

41601 afișări

UPDATE 00:39

Protestul din Capitală s-a încheiat, aproximativ 80.000 de oameni exprimându-şi nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în Piaţa Victoriei, pentru a treia seară consecutiv.

UPDATE 00:07

Mai puţin de o sută de persoane au rămas în Piaţa Victoriei. 

UPDATE 22:58

Manifestanţii au început să părăsească piaţa 

UPDATE 22:01

Peste 80.000 de oameni se află în faţa Guvernului. 

UPDATE 20:56

Peste 40.000 de oameni se află în faţa Guvernului, protestând faţă de decizia Executivului de a adopta ordonanţa care modifică Codurile Penale.

Doi protestatari, asupra cărora au fost găsite materiale pirotehnice, au fost duşi la audieri la secţia de poliţie.

UPDATE 20:36

Peste 30.000 de persoane participă la protestul din Capitală, numărul acestora fiind în creştere. Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Un bărbat a fost scos din muţime fiind indicat de protestatari ca fiind incitator. Este a treia seară consecutivă de proteste. Unii protestatari le-au adus flori jandarmilor. Oamenii strigă "Jandarmii sunt cu noi". Jandarmeria Română a împărţit pliante cu mesaje prin care participanţii la protest sunt sfătuiţi să se îndepărteze de persoanele agresive.

Foştii miniştri Vlad Voiculescu şi Dragoş Pâslaru printre protestatarii.

UPDATE 20:10  Unii protestatari le-au adus flori jandarmilor. Oamenii strigă "Jandarmii sunt cu noi". Jandarmeria Română a împărţit pliante cu mesaje prin care participanţii la protest sunt sfătuiţi să se îndepărteze de persoanele agresive.

UPDATE 19:25  Aproximativ 10.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei. Unii protestatari le-au adus flori jandarmilor. Circulaţia rutieră pe străzile care duc în Piaţa Victoriei a fost blocată.

"Am ieşit pentru copii, am ieşit pentru nepoţi. Fiecare părinte îşi doreşte să aibă copiii alături, nu să ne vedem o dată la trei, patru ani pentru..ce fac în ţară? Se lovesc de cine? De acord, graţiază, dar ce face cei care vor fi graţiaţi. Le oferă locuri de muncă? Vor sta la colţul străzii şi mă va tâlhări pe mine. Cum să fiu de acord cu chestiile astea? De acord, nu sunt condiţii în închisori, dar în spitale, în şcoli? Cad copiii în secolul 21 în fosa septică", spune un protestatar din Bucureşti.

"Ieşim pentru dreptate şi pentru un viitor mai bun pentru noi şi pentru copii. Cred că oamenii care vin din bună-credinţă vor fi paşnici. Sunt mulţii copii în jur. Sperăm ca premierul să se mai gândescă, să retragă ordonanţa. Sperăm la bun simţ al conducărtorilor", susţine un participant la protest.

"Chestia cu băieţii (n.r politicieni) ăştia, că renunţa sau nu (n.r. la ordonanţe) e treaba lor. Nu renunţăm noi, noi ştim ce avem de făcut", spune un alt protestatar.

Miercuri seara, peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului. Mai mulţi protestatari, despre care unii manifestanţi au declarat că ar fi reprezentanţi ai galeriilor, au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami, aceştia ripostând cu gaze lacrimogene, patru persoane fiind având nevoie de îngrijirile medicilor.

Ulterior, s-a deschis un dosar, 79 de persoane fiind reţinute şi conduse către secţiile de poliţie în vederea stabilirii identităţii precum şi a gradului de implicare sau vinovăţie în ceea ce priveşte incidentele petrecute la nivelul Capitalei, a informat Jandarmeria Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici