Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franţa, pentru a patra săptămână la rând

De la Toulon la Lille, francezii au ieşit în stradă, sâmbătă, pentru al patrulea weekend la rând, pentru a protesta împotriva permisului de sănătate şi a vaccinării obligatorii pentru personalul medical, relatează RTS Info.

2487 afișări
Imaginea articolului Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franţa, pentru a patra săptămână la rând

Proteste împotriva permisului de sănătate în toată Franţa, pentru a patra săptămână la rând

Ministerul de Interne a apreciat că pe 31 iulie au fost circa 204.000 de manifestanţi. „Ne aşteptăm la acelaşi număr de manifestanţi” sâmbătă, a spus o sursă de poliţie, proteste fiind planificate în peste 150 de oraşe.

Aproape 66% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin. Protestele au loc a doua zi după un nou apel urgent lansat de Emmanuel Macron către francezi: „Vaccinează-te!”.

O bună parte a manifestanţilor, unii vaccinaţi, contestă impunerea permisului, care constituie, potrivit lor, o „obligaţie de vaccinare deghizată”. Ei consideră constrângerea disproporţionată şi sunt îngrijoraţi de faptul că un angajator poate avea puterea de a suspenda contractul de muncă al unui angajat care nu are un permis valabil.

Alţi demonstranţi spun că refuză să fie „cobaii” noilor vaccinuri, precum Martine Rodriguez, 74 de ani, profesor de yoga pensionat şi „vestă galbenă”, „împotriva vaccinurilor” înainte, dar convins că „Covid a fost creat pentru a elimina oameni, pentru că suntem prea mulţi pe Pământ şi pentru a permite laboratoarelor farmaceutice să câştige bani”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici