Proteste la Colegiul Şincai. Sorin Cîmpeanu se implică în scandalul relocării liceului din Capitală/ Primarul Băluţă: „Nu se va reloca în cursul acestui an şcolar”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se implică în scandalul relocării Colegiului „Gheorghe Şincai”, din Capitală şi spune că acest lucru nu se va întâmpla în cursul acestui an şcolar. Clădirea în care funcţionează Colegiul este în risc seismic.

1550 afișări
Imaginea articolului Proteste la Colegiul Şincai. Sorin Cîmpeanu se implică în scandalul relocării liceului din Capitală/ Primarul Băluţă: „Nu se va reloca în cursul acestui an şcolar”

FOTO: Facebook. Dimitriu Cristi/ Colegiul National "Gheorghe Sincai", Bucuresti, sector 4.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a venit, vineri dimineaţa, la Colegiul „Gheorghe Şincai”, unde, de câteva zile, elevii, profesorii şi părinţii protestează, după ce a fost numit un director nou, care ar fi de acord cu relocarea Colegiului.

Ministrul a promis că relocarea nu se va face în timpul anului şcolar în curs.

„Important este ca acest colegiu, la nivel de infrastructură, de cadre didactice, elevi, să intre pe calea normală a unui colegiu înfiinţat acum mai bine de un secol. (...) Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar. Elevii vor avea şansa în continuare să se pregătească pentru bacalaureat. Cunosc datele, am afirmat public că nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar”, a spus Cîmpeanu.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a spus, la rândul său, că este vorba de o clădire în risc seismic şi fiecare are dreptul la siguranţă. Cu toate acestea, el a afirmat că nu se va trece la relocare înainte de finalul anului şcolar.

„Cu certitudine Colegiul Naţional Gh. Şincai nu se va reloca în cursul acestui an şcolar (...) Această clădire este în risc seismic 2 şi nu are autorizaţie de siguranţă la incendiu. Este vital pentru noi toţi ca fiecare copil, fiecare profesor care intră în această unitate şcolară să o facă în condiţii de siguranţă. (...) Primăria are responsabilitatea siguranţei elevilor şi profesorilor în această clădire. Indiferent că suntem supăraţi şi pot să înţeleg acest lucru, (..) realitatea este că această clădire este în risc seismic, nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Realitatea este că în ultimii ani s-au întâmplat tragedii în România, că trebuie să facem lucruri pentru siguranţă. De aceea măsurile pe care le luăm sunt ferme este foarte important ca fiecare dintre noi să trăim în condiţii de siguranţă”, a afirmat Băluţă.

Variantele relocării după ce se va termina anul şcolar în curs se vor anunţa de către primar, a precizat ministrul Cîmpeanu, în prezent fiind disponibile mai multe opţiuni.

 

Publicată de Dimitriu Cristi pe Vineri, 12 februarie 2021

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici