Proteste la demolarea unui imobil în zona Pasajului Basarab

Primăria Capitalei a demolat, vineri dimineaţă, un imobil situat pe strada Orhideelor, pentru continuare lucrărilor la pasajul Basarab, în timpul demolării aproximativ 12 persoane protestând, pe o clădire din apropiere, faţă de eventuala demolare a casei în care locuiesc.

27 afișări
Imaginea articolului Proteste la demolarea unui imobil în zona Pasajului Basarab

Proteste la demolarea unui imobil în zona Pasajului Basarab (Imagine: Bogdan Stamatin - Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului municipal Mihai Stanislav, demolarea a început în jurul orei 9.00 dimineaţa, în prezent fiind dărâmate zidurile clădirii de pe strada Orhideelor, urmând ca, în următoarele două zile, echipe ale Primăriei să cureţe locul.

În timpul acţiunii de demolare a imobilului, pe o construcţie aflată în apropiere, pe str. Orhideelor nr. 26 Bis, aproximativ 12 persoane s-au urcat pe acoperişul casei protestând faţă de eventuala demolare a clădirii în care locuiesc.

Protestatarii cer o audienţă primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, aceştia temându-se că imobilele în care locuiesc vor fi şi ele demolate.

Guvernul a decis, în 25 februarie, ca Pasajul Basarab să fie declarat de utilitate publică, pentru continuarea procedurilor de expropriere, la solicitarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei preciza, în februarie, că pentru lucrările de la Pasajul Basarab, suprafaţa totală a terenului expropriat până în prezent este de 10.013,98 metri pătraţi, iar suprafaţa construită expropriată este de 4.113, 94 metri pătraţi.

Până în prezent, despăgubirile acordate de municipalitate, de Comisia pentru soluţionarea întâmpinărilor şi în urma deciziilor instanţelor de judecată sunt în valoare de 75.640.005, 74 lei, adică 19.352.199,18 de euro, la un curs mediu calculat de 3,9086 lei pentru un euro.

Citeşte şi:

Pasajul Basarab poate fi declarat de utilitate publică

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici