Protestele cele mai vehemente vin din partea celor mai nereformate ministere - Internele şi Finanţele

Protestele de la Finanţe vin la nicio lună de la marşul ilegal al poliţiştilor. Or, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor sunt cele mai nereformate şi mai stufoase ministere. În plus, în aceste ministere sunt şi cele mai mari salarii din sistemul bugetar. În administraţie se câştigă dublu faţă de sănătate sau învăţământ. Un agent de poliţie debutant venea acasă înainte de reducerea salariilor cu 1.800-2.000 de lei - salariu şi prime, potrivit Ziarului Financiar.

23 afișări
Imaginea articolului Protestele cele mai vehemente vin din partea celor mai nereformate ministere - Internele şi Finanţele

Protestele cele mai vehemente vin din partea celor mai nereformate ministere - Internele şi Finanţele (Imagine: Mircea Stoian/Mediafax Foto)

Internele şi Finanţele, sunt, în aceeaşi vreme, ministerele care au fost în topul angajatorilor în ultimii ani. Finanţele şi-au crescut personalul cu 25% din 2005 până în 2009, în vreme ce Administraţia cu 50%.

Pe de altă parte, ce face Ministerul Administraţiei şi Internelor o simte fiecare cetăţean care are de a face cu administraţia. Ca să-ţi înregistrezi o maşină, de pildă, demersul se poate transforma într-un calvar.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici