Protestele de la Mintia s-au încheiat. Salariaţii vor primii banii eşalonat

  • Salariaţii de la Mintia au demarat proteste din cauza drepturilor salariale
  • Conducerea i-a convins să renunţe după negocieri cu aceştia
  • Salariaţii vor primi banii eşalonat
213 afișări
Imaginea articolului Protestele de la Mintia s-au încheiat. Salariaţii vor primii banii eşalonat

Protestele de la Mintia s-au încheiat. Salaria'ii vor ptimii banii eşalonat

Protestul spontan de al Termocentrala Midia s-a încheiat, iar activitatea a fost reluată. Angajaţii au obţinut promisiunea că îşi vor primii banii restanţi eşalonat, până în luna iulie.

Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat luni pentru MEDIAFAX că protestatarii au avut o întâlnire cu subprefectul judeţului Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean, şi conducerea complexului energetic.

S-a agreat un grafic de eşalonare a plăţilor restante, de circa 2.000 de lei pe salariat, care trebuie recuperate integral până în luna iulie.

„Am cerut şi constituirea stocului de cărbune care să fie adus de la rezerva de stat, prin ordin al premierului”, a spus Iştoc.

Un protest a fost organizat, luni dimineaţa, la Termocentrala Mintia, din Hunedoara, la acesta participând peste 100 de angajaţi ai instituţiei, potrivit liderilor sindicali. Oamenii au cerut drepturile salariale restante şi asigurarea cărbunelui de la rezerva de stat. Situaţia arăta că angajaţii nu îşi vor putea recupera nici drepturile salariale, nici nu vor putea să îşi continue activitatea, din cauza lipsei de cărbune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici