Protestul de la şantierul naval din Galaţi s-a încheiat, salariaţii s-au întors la lucru

Protestul angajaţilor de la Şantierul Naval Damen Galaţi s-a încheiat, joi, iar salariaţii au acceptat oferta patronatului şi s-au întors la lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

360 afișări
Imaginea articolului Protestul de la şantierul naval din Galaţi s-a încheiat, salariaţii s-au  întors la lucru

Protestul de la şantierul naval din Galaţi s-a încheiat, salariaţii s-au întors la lucru

Potrivit unor surse din rândul angajaţilor, protestul de la Şantierul Naval Damen Galaţi s-a încheiat după două zile şi jumătate, iar reprezentanţii salariaţilor au acceptat oferta patronatului.

Joi la prânz salariaţii s-au întors la lucru, dar discuţiile vor continua până pe 15 septembrie.

Conducerea şantierului naval şi salariaţii vor rezolva până la mijlocul lunii septembrie toate problemele rămase fără răspuns la negocierile din ultimele două zile.

Negocierile de la Şantierul Naval Damen Galaţi au fost purtate de zece reprezentanţi ai salariaţilor şi de preşedintele Consiliului de Administraţie Damen Bert Jan ter Riet. Acesta a ajuns la Galaţi miercuri, deoarece angajaţii şantierului au refuzat să negocieze cu conducerea unităţii gălăţene.

Sursele citate spun că salariaţii au fost convinşi cu promisiunea unei noi grile de salarizare comparabilă cu cea de la Şantierul Vard Tulcea şi a introducerii unor sporuri de vechime şi de toxicitate.

Conducerea şantierului naval nu a exprimat, până la ora transmiterii acestei ştiri, un punct de vedere oficial.

Angajaţii Şantierului Naval Damen din Galaţi au oprit, marţi, activitatea şi s-au adunat în faţa sediului administrativ al companiei, nemulţumiţi de salarii. Miercuri, niciun angajat al şantierului naval din Galaţi nu a intrat la lucru, iar prima rundă de negocieri dintre angajaţi şi conducerea Damen a eşuat.

Şantierul Naval Damen Galaţi are 2.400 de angajaţi, iar salariul mediu pe unitate este în jur de 3.200 de lei.

Unitatea este specializată în construcţia de şlepuri fluviale, remorchere fluviale şi maritime, motonave, cargouri maritime, mineraliere, nave colectoare frigorifice pentru pescuit, etc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici