Protestul din 10 august: Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 anunţă că încă vizionează imaginile din Piaţa Victoriei

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 anunţă că încă vizionează imaginile din Piaţa Victoriei pentru a identifica agresorii jandarmilor prezenţi la mitingul din 10 august. Reacţia, după ce Carmen Dan a declarat că Parchetul nu îi cheamă la audieri pe cei care au agresat forţele de ordine.

327 afișări
Imaginea articolului Protestul din 10 august: Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 anunţă că încă vizionează imaginile din Piaţa Victoriei

Protestul din 10 august: Procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 anunţă că încă vizionează imaginile din Piaţa Victoriei

Procurorii susţin că au audiat până acum jandarmii agresaţi, au identificat şi audiat şi martori oculari, au ridicat imagini video ce au surprins sau ar fi putut surprinde violenţele şi au vizionat şi transpus în procese verbale ce a rezultat din aceste imagini. Anchetatorii au mai analizat şi comparat imaginile ridicate pentru a-i identifica pe cei care au comis aceste infracţiuni.

De asemenea, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a cerut date relevante de la spitalele din Capitală, de la unităţile de jandarmi din care fac parte jandarmii vătămaţi, dar şi de la persoane fizice şi juridice care aveau imagini de la miting.

"În prezent sunt în continuă desfăşurare activităţi specifice de vizionare şi analizare a imaginilor ce surprind desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc în Piaţa Victoriei şi în zona din apropierea Pieţei Victoria, în vederea identificării persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de ultraj şi tragerii la răspunderii a acestora. Având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de date de analizat, precum şi necesitatea aflării adevărului într-un interval scurt de timp, în activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti beneficiază de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigaţii Criminale, repectiv Serviciul Grupuri Infracţionale Violente", precizează Parchetului Judecătoriei Sector 1, într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

În dosarul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care sunt reunite plângerile jandarmilor agresaţi la mitingul din 10 august, se fac cercetări pentru ultraj şi distrugere.

Reacţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vine după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că Parchetul nu îi cheamă la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi au fost identificaţi 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de minister la Parchet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici