Protocol între Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii: Vor informa despre dreptul de practică al cadrelor medicale

Colegiul Medicilor din România anunţă că a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii în baza căruia vor comunica date în legătură cu dreptul de practică al medicilor, dar şi alte informaţii pentru a înlătura riscurile referitoare la siguranţa pacienţilor.

355 afișări
Imaginea articolului Protocol între Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii: Vor informa despre dreptul de practică al cadrelor medicale

Protocol între Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii: Vor informa despre dreptul de practică al cadrelor medicale

Colegiul Medicilor din România anunţă că a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii pentru siguranţa pacienţilor, asigurarea calităţii serviciilor medicale în unităţile sanitare publice şi private şi "onorabilitatea" profesiei medicale.

Conform protocolului, cele două părţi semnatare vor comunica datele şi informaţiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialităţile şi calificările profesionale dobândite de medici, sancţiunile aplicate, existenţa unor avize şi autorizări, informările şi atenţionările primite prin sistemul IMI precum şi orice alte informaţii de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranţa pacienţilor, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate.

Reacţia vine după ce în ultima perioadă s-au identificat doi falşi medici care profesau. Este vorba despre italianul Matteo Politi care a operat în cinci clini private din Capitală şi Raluca Daniela Bîrsan, care a lucrat zece ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov. Ambii deţineau diplome false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici