Prunariu, desemnat preşedinte al COPUOS

Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu va prelua preşedinţia Comitetului ONU pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra-atmosferic (COPUOS), în mandatul 2010 - 2011, informează MAE.

22 afișări
Imaginea articolului Prunariu, desemnat preşedinte al COPUOS

Prunariu, desemnat preşedinte al COPUOS (Imagine: Mediafax Foto)

Dumitru Prunariu a fost candidatul României pentru acest post.

Desemnarea lui Prunariu pentru Preşedinţia COPUOS a avut loc în cadrul unui proces de selecţie care s-a finalizat la 4 martie, la Viena, în Grupul Est-European de la nivelul ONU.

Pentru postul menţionat au mai concurat candidaţi din Cehia, Ucraina şi Ungaria, alegerile desfăşurându-se în mai multe etape.

Campania pentru candidatul român a fost susţinută de Ministerul Afacerilor Externe şi de reprezentanţele diplomatice ale României care îşi au reşedinţa sau sunt acreditate în statele membre ale Grupului Est-European, menţionează sursa citată.

"Prin desemnarea lui Dumitru Prunariu pentru Preşedinţia COPUOS, au fost recunoscute deopotrivă activitatea şi implicarea României în acest domeniu, respectiv capacitatea profesională şi experienţa deosebită a candidatului român, care în prezent deţine, de asemenea, postul de Preşedinte al Consiliului Ştiinţific din cadrul Agenţiei Spaţiale Române", se mai arată în comunicatul MAE.

Comitetul ONU pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra-atmosferic a fost creat de către Adunarea Generală a ONU în 1959 şi are ca mandat revizuirea cooperării internaţionale în domeniul utilizării paşnice a spaţiului extra-atmosferic, avizarea programelor în domeniu în vederea includerii acestora sub auspiciile ONU, încurajarea cercetării şi diseminării informaţiei privind aspectelor extra-atmosferice, precum şi analizarea problemelor juridice provenind din explorarea spaţiului extra-atmosferic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici