PSD vrea ca asociaţiile de locatari să nu mai plătească 20% pentru reabilitarea termică a blocurilor

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a prezentat, marţi, un proiect prin care PSD doreşte să scutească asociaţiile de locatari de plata procentului de 20% pentru reabilitarea termică a locuinţelor.

16 afișări
Imaginea articolului PSD vrea ca asociaţiile de locatari să nu mai plătească 20% pentru reabilitarea termică a blocurilor

PSD vrea ca asociaţiile de locatari să nu mai plătească 20% pentru reabilitarea termică a blocurilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut în urma unei noi dezbateri pe care PSD a realizat-o în cadrul departamentului de infrastructură şi dezvoltare regională a partidului, pe tema urbanismului şi a necesităţii unor reglementări coerente în această materie.

Adrian Năstase a arătat că acest program este complementar şi se poate realiza cu ajutorul ANL. Astfel, prin proiecte de mansardare, se pot face înţelegeri care să evite acea sumă de 20% pe care trebuie să o achite asociaţiile de proprietari.

La rândul său, Sorin Bota, şeful departamentului de infrastructură a PSD, a explicat că partidul încearcă să găsească soluţia de a realiza un parteneriat public-privat între constructorul care are urma să realizeze anveloparea termică a blocului şi mansarderea clădirilor, astfel încât asociţiile de proprietari să nu mai contribuie cu cota de 20%.

În plus, a spus Bota, se doreşte ca acea cotă de 30% a primăriilor să se reducă la jumătate dacă nu chiar la 40% din ceea ce ar trebui să achite în prezent.

"Vrem să o diminuăm această cotă a primăriilor la 10- 15%", a arătat Bota, menţionând că, în opinia social-democraţilor, acest proiect este «fezabil», urmând să se lucreze la crearea unei baze legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici