Psiholog, despre cazurile şocante de copii violaţi: Bărbatul a profitat de situaţia lor precară. Fata de 14 ani, sigur provine dintr-un mediu dezorganizat

Psihologul Keren Rosner este de părere că bărbatul care ar fi sechestrat şi agresat sexual doi minori din centrul de plasament are tulburări de comportament şi a premeditat aceste fapte, profitând de situaţia vulnerabilă a acestora. „Aceşti copii sunt pe cont propriu”, mai spune specialistul.

1311 afișări
Imaginea articolului Psiholog, despre cazurile şocante de copii violaţi: Bărbatul a profitat de situaţia lor precară. Fata de 14 ani, sigur provine dintr-un mediu dezorganizat

Psiholog, despre cazurile şocante de copii agresaţi: Bărbatul a profitat de situaţia lor precară. Fata de 14 ani, sigur provine dintr-un mediu dezorganizat

„În primul rând, este vorba de un individ cu tulburare de comportament şi un individ pervers, cu comportament deviant, care acţionează liber şi premeditat, evident, pentru că şi-a ales nişte copii lipsiţi de protecţie, vulnerabili, lipsiţi de apărare şi de o autoritate care să-i protejeze. Sunt copii foarte uşor de ademenit şi care sunt foarte fragili din punct de vedere emoţional, şi din această cauză sunt uşor de ademenit. Acest individ a profitat de aceste slăbiciuni ale copiilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, psihologul Keren Rosner.

Psihologul mai spune că astfel de copii, chiar dacă se plâng şi denunţă ce li se întâmplă, nu sunt luaţi în serios de autorităţi.

„Sau chiar dacă sunt luaţi în serios, de multe ori nu se intervine. De obicei, aceşti copii sunt pe cont propriu. Deci este clar că acest individ a premeditat şi a crezut că dacă racolează astfel de copii va fi în siguranţă”, a explicat Keren Rosner.

În cazul fetei de 14 ani, care a fost găsită cu hemoragie după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un bărbat în vârstă de 44 de ani, bărbatul a profitat de faptul că fata este vulnerabilă, a spus specialistul.

„Şi în cazul fetei de 14 ani, sigur provine dintr-un mediu dezorganizat. Aceşti copii sunt primii care cad victime ale abuzurilor, pentru că sunt neglijaţi şi nu au sprijin. Şoferul (microbuzului şcolar, n.r.) ştia sigur situaţia fetei şi a profitat de asta. S-a simţit protejat de situaţia precară a tinerei. Probabil că dacă nu ar fi fost hemoragia internă, poate nu se afla de acest abuz”, a mai precizat sursa citată.

Doi minori dintr-un centru de plasament din Capitală ar fi fost sechestraţi de un bărbat şi agresaţi sexual, acesta fiind reţinut de poliţişti. Unul dintre copii a fost închis într-o baracă din Călăraşi, iar celălalt a fost găsit în Sectorul 3 al Capitalei.

Totodată, o fată de 14 ani a ajuns la Spitalul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa, după ce a fost de acord să facă sex cu un bărbat de 44 de ani. Acesta este cercetat pentru act sexual cu un minor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici