Purtătorul de cuvânt al BEC: Studenţii din Regie fără domiciliu în Bucureşti pot vota la orice secţie din Capitală

Studenţii din Complexul Regie-Grozăveşti pot să voteze la orice secţie de votare din Capitală a precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, după relatările privind aglomeraţia la o secţie din apropierea campusului.

206 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al BEC: Studenţii din Regie fără domiciliu în Bucureşti pot vota la orice secţie din Capitală

Purtătorul de cuvânt al BEC: Studenţii din Regie fără domiciliu în Bucureşti pot vota la orice secţie din Capitală (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Muhuleţ precizează că votul la orice secţie este posibil dacă studenţii respectivi nu şi-au stabilit domiciul în Bucureşti.

"Cetăţenii care nu au domiciliul în localitatea în care se află în ziua votării pot vota la orice secţie de votare de pe raza respectivei localităţi", a mai afirmat Muhuleţ.

Primăriile din Capitală au multiplicat formulare de declaraţii pe propria răspundere pentru cei care votează pe listele suplimentare, acestea urmând să ajungă la secţiile de votare care au sesizat că au epuizat aceste tipizate, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a făcut aceste precizări după ce au fost semnalate situaţii în care la mai multe secţii de votare din Bucureşti s-au epuizat formularele de declaraţii pe propria răspundere ce trebuie completate de cei care votează pe listele suplimentare.

Dajbog a precizat că necesarul de astfel de tipizate se stabileşte în funcţie de numărul utilizat la alegerile precedente.

Oficialul MAI a adăugat că primăriile din Bucureşti au multiplicat, duminică după-amiază, aceste formulare, care sunt distribuite în secţiile unde este nevoie. "În acest moment, primăriile din Bucureşti au multiplicat mai multe astfel de formulare, care au început să fie distribuite la secţiile de votare unde era nevoie", a spus Dajbog.

Monica Dajbog a mai spus că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare trebuie să solicite din timp suplimentarea acestor formulare. "Pe parcursul procesului electoral, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare trebuie să solicite din timp suplimentarea numărului de formulare, în momentul în care constată că acestea sunt insuficiente faţă de numărul de alegători", a precizat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici