Puşcăriaşul care a evadat de la un punct de lucru din Constanţa a fost prins. Tânărul fusese condamnat la peste 4 ani de detenţie

Bărbatul care a evadat miercuri de la Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă a fost prins de oamenii legii în localitatea Ovidiu, el riscând acum să mai primească o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi trei ani, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

698 afișări
Imaginea articolului Puşcăriaşul care a evadat de la un punct de lucru din Constanţa a fost prins. Tânărul fusese condamnat la peste 4 ani de detenţie

Puşcăriaşul care a evadat de la un punct de lucru din Constanţa a fost prins. Tânărul fusese condamnat la peste 4 ani de detenţie

„Vă informăm că deţinutul care, astăzi, 11.12.2019, a părăsit un punct de lucru de pe raza localităţii Constanţa, a fost identificat şi capturat, în jurul orei 14.00, în localitatea Ovidiu, de către o echipă de căutare constituită din poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă”, conform sursei citate.

Oficialii ANP au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. De asemenea, pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Conform legii, evadarea se poate pedepsi cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

 

„Totodată, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii acestui eveniment, precum şi pentru identificarea şi analiza factorilor de risc şi a vulnerabilităţilor asociate acestui tip de incident, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, prin domnul comisar şef de poliţie penitenciară Tiberiu F.Ungureanu, director general, şi domnul comisar şef de poliţie penitenciară Răzvan C. Coţofană, director general adjunct, s-a deplasat la sediul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă”, precizează ANP.

Un puşcăriaş a evadat de la un punct de lucru din Constanţa. Poliţiştii îl caută

„Miercuri, 11.12.2019, în jurul orei 12.00, s-a constatat că deţinutul Vulpe Dumitru Daniel, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (336 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe raza localităţii Constanţa”, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), printr-un comunicat.

Pentru a-l captura pe deţinut, au fost luate măsuri: sesizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alarmarea personalului, precum şi trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani, mai arată sursa citată.

„La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu: geacă neagră, pantaloni gri.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, la numărul de telefon: 0740114320, 0241/853777, 0241/853701, 0241/853702”, se mai arată în comunicat.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anp,
deţinut,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici