Puşi în dificultate de tehnologie: Turişti înzăpeziţi la Arieşeni, salvaţi de jandarmi după ce sistemul GPS i-a trimis pe un drum de vară

Doi turişti care au rămas înzăpeziţi cu maşina la Arieşeni, după ce GPS-ul i-a trimis pe un drum de vară când încercau să ajungă de la pârtia Vârtop la cabana unde erau cazaţi, au fost salvaţi de jandarmi montani, cu ajutorul unui localnic care a deszăpezit drumul.

1227 afișări
Imaginea articolului Puşi în dificultate de tehnologie: Turişti înzăpeziţi la Arieşeni, salvaţi de jandarmi după ce sistemul GPS i-a trimis pe un drum de vară

Puţi în dificultate de GPS: Turişti înzăpeziţi la Arieşeni, salvaţi de jandarmi

Potrivit Jandarmeriei Alba, jandarmii montani din Arieşeni au fost sesizaţi, sâmbătă seara, că o maşină a rămas înzăpezită pe un drum forestier de pe raza localităţii Bubeşti.

Jandarmii au găsit maşina şi două persoane, o tânără româncă, rezidentă în Marea Britanie şi un cetăţean bulgar de 34 de ani, care au declarat că au plecat de la pârtia Vârtop cu intenţia de a ajunge la cabana unde erau cazaţi, urmând indicaţiile GPS-ului.

Aplicaţia, nefiind actualizată, i-a îndrumat pe un drum forestier folosit doar pe timp de vară.

Jandarmii montani au cerut sprijinul unui localnic, care cu un utilaj de deszăpezire a deschis drumul până în localitatea Cobleş.

Niciuna dintre persoanele aflate la faţa locului nu a avut nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici