Putin cere ca Mariupol să se predea, pentru a pune capăt bombardamentelor

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că bombardamentele asupra oraşului ucrainean asediat Mariupol vor înceta doar atunci când trupele ucrainene se vor preda.

1895 afișări
Imaginea articolului Putin cere ca Mariupol să se predea, pentru a pune capăt bombardamentelor

Putin cere ca Mariupol să se predea, pentru a pune capăt bombardamentelor

Putin a făcut aceste comentarii în timpul convorbirii telefonice care a durat o oră cu preşedintele francez Emmanuel Macron, marţi seară, a precizat, miercuri, Kremlinul, potrivit BBC.

Oficialii ruşi au declarat că Putin i-a spus liderului francez că „pentru a rezolva situaţia umanitară dificilă din acest oraş, militanţii naţionalişti ucraineni trebuie să înceteze să mai opună rezistenţă şi să depună armele”.

Putin i-a oferit lui Macron şi „informaţii detaliate despre măsurile luate de armata rusă pentru a oferi asistenţă umanitară de urgenţă şi pentru a asigura evacuarea în siguranţă” a civililor din oraşul asediat din sud-estul ţării, potrivit precizărilor venie de la Kremlin.

Oficialii francezi au declarat însă că liderul rus a fost de acord să ia în considerare planurile de evacuare a civililor din oraş.

Oficiali de la Palatul Elyseé din Franţa au calificat situaţia din oraş drept „catastrofală” şi au adăugat că „populaţia civilă trebuie protejată şi trebuie să părăsească oraşul dacă doreşte acest lucru”. Acestea trebuie să aibă acces la ajutoare alimentare, apă şi medicamente de strictă necesitate.

Franţa, împreună cu Turcia, Grecia şi mai multe grupuri umanitare, i-au prezentat lui Putin un plan de evacuare a oraşului, dar oficialii au declarat că Putin i-a spus lui Macron că se va „gândi” la propunere.

Ucraina a acuzat Rusia că a mutat cu forţa mii de persoane din Mariupol pe teritoriul controlat de Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
putin,
mariupol,
predare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici