Putin trimite în Ucraina un „eroul al Rusiei”. Foloseşte „tehnica Groznîi”, tradusă prin bombardamente masive şi nediscriminatorii

Aleksandr Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, în prezent la cârma Districtului Militar de Sud, a fost şeful forţelor ruse din Siria, iar acum, Moscova se bazează pe el pentru a sparge rezistenţa ucraineană.

9829 afișări
Imaginea articolului Putin trimite în Ucraina un „eroul al Rusiei”. Foloseşte „tehnica Groznîi”, tradusă prin bombardamente masive şi nediscriminatorii

Aleksandr Dvornikov

44 de zile a durat până când Kremlinul a decis numească un singur comandant al „Operaţiunii Militare Speciale” din Ucraina.

Experţii occidentali au subliniat de mult că diversele forţe angajate pe diferite fronturi nu păreau să acţioneze într-o manieră coordonată, semn clar al lipsei unui singur centru general de supraveghere şi comandă.

Acum, potrivit BBC, CNN şi altor surse internaţionale independente, generalului Aleksandr Dvornikov, fost şef al forţei expediţionare din Siria, i-ar fi fost încredinţată conducerea tuturor trupelor, în vederea bătăliei care ar trebui să conducă Moscova să controleze întregul sud-est al Ucrainei.

Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, se află în prezent în fruntea Districtului Militar de Sud, după ce a condus forţele din Siria.

Cu acea ocazie, ruşii au folosit aşa-numita „tehnică Groznîi”, adică bombardamente masive şi nediscriminatorii, pentru a deschide calea forţelor terestre trimise apoi să ocupe centrele oraşelor. Ucraina se teme că metoda este pe cale să fie adoptată şi acum. De asemenea, prezenţa generalului creşte riscul utilizării armelor chimice de către Rusia.

Generalul, care a studiat la prestigioasa academie Frunze din Moscova, a primit titlul de Erou al Rusiei tocmai pentru activitatea sa în Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici