Radu Mazăre a anunţat că au început lucrările la un cartier de containere destinat persoanelor sărace

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat luni, că au început lucrările la cartierul de containere pentru persoanele sărace, iar primii 1.500 de beneficiari se vor putea muta de la sfârşitul lui mai, fiecare unitate locativă fiind compusă dintr-un grup sanitar, o bucătărie şi până la 3 dormitoare.

563 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre a anunţat că au început lucrările la un cartier de containere destinat persoanelor sărace

Radu Mazăre a anunţat că au început lucrările la cartierul de containere destinat persoanelor sărace (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Edilul a explicat, la finalul şedinţei Consiliului Local Constanţa, că acest cartier este realizat pentru aproximativ 3.500 de persoane, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ zece milioane de euro.

"Se lucrează la cartierul de containere pentru nevoiaşi, a început demolarea, nivelarea terenului. Prima etapă va fi gata cam în luna mai, spre sfârşitul lunii mai, coincidenţă, înainte de alegeri, şi vor intra cam 1.500 de oameni. Următoarea etapă va fi gata în octombrie-noiembrie cu încă 1.500-2.000 de oameni, după care, dacă este nevoie, continuăm şi anul următor în acelaşi ritm. Investiţia este în jur de zece milioane de euro pentru 3.500 de oameni, asta înseamnă cam până în 3.000 de euro de om băgat în casă cu căldură, bucătărie etc", a afirmat Radu Mazăre.

Primarul a menţionat că aceste containere sunt fabricate de o firmă din Baia Mare.

El a explicat că până în prezent au fost depuse la Primărie 2.600 de dosare, iar o comisie va analiza aceste cazuri şi va decide ordinea în care se vor muta în cartier.

Printre persoanele care pot beneficia de aceste locuinţe sunt tinerii proveniţi din instituţiile sociale şi care au împlinit vârsta de 18 ani, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, persoanele cu situaţii familiale deosebite, persoane cu invaliditate, persoane cu boli cronice, persoane sau familii evacuate din casele naţionalizate care au fost retrocedate foştilor proprietari, ce locuiesc în spaţii care nu prezintă siguranţă în exploatare, care şi-au pierdut fără voia lor locuinţele proprietate personală.

Pentru a putea locui aici, beneficiarii trebuie să nu deţină imobil, teren intravilan agricol şi nici autoturism proprietate personală.

Campusul Social "Henri Coandă" va fi amplasat pe o suprafaţă de teren de aproximativ şase hectare situat in cartierul Tomis Nord.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei Constanţa, fiecare unitate locativă (6 m x 2,4 m) va avea în componenţă un grup sanitar, o bucătărie, între unu şi trei dormitoare. Grupul sanitar va fi dotat cu un lavoar, un corp de iluminat, un vas WC, o oglindă de perete, o baterie de duş, un boiler electric pentru preparare apă caldă, o aerotermă (electrică) pentru încălzire. Bucătăria va fi formată dintr-un blat, un spălător cu preparator instant pentru apă caldă, o plită electrică cu două ochiuri, un corp de iluminat, un frigider, iar dormitorul va fi dotat cu paturi, o aerotermă pentru încălzire şi un corp de iluminat. De asemenea, în zona unde vor fi amplasate aceste locuinţe Primăria va realiza şi o cantină socială, un dispensar, o zonă de grătare pentru picnic, două terenuri de sport, locuri de joacă, precum şi drumuri şi căi de acces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici